Skip to content
AKTIVITI RIADAH YANG BOLEH DILAKUKAN BERSAMA KELUARGA “FAMILY BONDING”

AKTIVITI RIADAH YANG BOLEH DILAKUKAN BERSAMA KELUARGA “FAMILY BONDING”

Cuti sekolah telah bermula, pasti ramai yang ingin membawa keluarga terutama anak-anak untuk melakukan aktiviti riadah bagi megeratkan hubungan sesama keluarga.
Antara aktiviti menyeronokkan yang boleh dilakukan tanpa memerlukan kos yang tinggi ialah:
 • Hari Tanpa Kenderaan anjuran MBSA
  Pelbagai aktiviti menarik turut diadakan untuk memeriahkan program setiap minggu. Antara aktiviti tersebut adalah pelepasan peserta bagi aktiviti riadah seperti berbasikal, berjalan kaki, zumba, persembahan Kombo MBSA dan pemeriksaan kesihatan percuma. Layari: http://www.mbsa.gov.my/ms-my/Halaman/aktiviti_bulanan_tahun_2019.aspx

   

  • Aerobicthon 
  Aktiviti aerobicthon merupakan aktiviti senaman aerobik yang boleh disertai seisi keluarga kerana aktiviti ini sesuai untuk pelbagai peringkat umur. Ia boleh disertai secara percuma atau berbayar mengikut anjuran.
   
  • Family Fun Run

  Fun Run kini menjadi trend. Ia merupakan aktiviti larian secara beramai-ramai yang boleh disertai seisi keluarga.

   

  • Zumba

  Senaman tarian zumba kini mula menjadi suatu tarikan kepada komuniti. Aktiviti zumba adalah berpaksikan elemen masyarakat yang mana ia tidak memerlukan kemudahan atau peralatan khusus, mudah dipelajari serta boleh dilaksanakan secara berkumpulan mahupun sendirian bersama keluarga di hujung minggu.

   

   

   

  Previous article HAVE YOU CHECKED YOUR BLOOD GLUCOSE THIS MORNING?
  Next article AGEING AND HEALTH

  Leave a comment

  * Required fields